Bodemisolatie

Waarom uw woning isoleren?

Bij bodemisolatie ligt er een laag isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte. Daarmee bespaar je energie, maar minder dan met vloerisolatie. Holland Isolatie adviseert bodemisolatie alleen als het isoleren van boven- of onderkant van de vloer bij u niet mogelijk is. Isolatie heeft veel voordelen: je huis is prettiger warm en je verbruikt minder energie. Vloerisolatie geeft bijna altijd meer comfort en een hogere besparing dan bodemisolatie. Hierdoor kun je, mits het niet mogelijk is, beter voor vloerisolatie kiezen. Bij bodemisolatie ligt het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte. Tussen het isolatiemateriaal en de vloer zit een luchtlaag. Bij vloerisolatie zit het isolatiemateriaal tegen de vloer aan.

Subsidies en leningen bodemisolatie

Isoleren kost geld. Hoe betaal je de kosten? Er zijn aantrekkelijke subsidies en leningen voor isolatie en andere duurzame maatregelen.

Subsidies

  • Er is een landelijke subsidie voor isolatie. Als je 2 of meer maatregelen laat uitvoeren, kan je tot 30 procent van de kosten terugkrijgen. Voor 1 maatregel krijg je een lager bedrag: zo’n 15 procent van de kosten.
  • De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Je krijgt alleen subsidie als je een isolatiebedrijf inschakelt.
  • Voor 2 maatregelen mag je vloerisolatie combineren met isolatie van je muren (spouw, binnekant gevel of buitenkant gevel), dak of ramen, of met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting.

Leningen

  • Ga je een hypotheek afsluiten? Je kan extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen: tot 6 procent van de waarde van je woning, met een maximum van € 9.000.
  • Er is ook een voordelige lening krijg voor maatregelen waarmee je energie bespaart: de Energiebespaarlening.
Meer willen weten over de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek? Graag geeft een van onze experts uw hier meer informatie over in een vrijblijvend gesprek.