Dakisolatie

Waarom uw dak isoleren?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat meer dan 30% van de warmte in huis verloren gaat via het dak. Onnodig, want goede dakisolatie zorgt ervoor dat het binnen behaaglijk warm blijft. De warmte die opstijgt, blijft hierdoor beter binnen en kou kan niet langer door het dak dringen. Dat merk je niet alleen aan het binnenklimaat, maar ook aan je portemonnee! Als je voor dakisolatie kiest, maak je de woning in één klap een derde energiezuiniger. Dit maakt dakisolatie de meest efficiënte en besparende vorm van isolatie. Zelfs als er al een dunne isolatielaag in zit, is het isolaren van het dak een goed idee.

Subsidies en leningen dakisolatie

Isoleren kost geld. Hoe betaal je de kosten? Er zijn aantrekkelijke subsidies en leningen voor isolatie en andere duurzame maatregelen.

Subsidies

  • Er is een landelijke subsidie voor isolatie. Als je 2 of meer maatregelen laat uitvoeren, kan je tot 30 procent van de kosten terugkrijgen. Voor 1 maatregel krijg je een lager bedrag: zo’n 15 procent van de kosten.
  • De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Je krijgt alleen subsidie als je een isolatiebedrijf inschakelt.
  • Voor 2 maatregelen mag je vloerisolatie combineren met isolatie van je muren (spouw, binnekant gevel of buitenkant gevel), dak of ramen, of met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting.

Leningen

  • Ga je een hypotheek afsluiten? Je kan extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen: tot 6 procent van de waarde van je woning, met een maximum van € 9.000.
  • Er is ook een voordelige lening krijg voor maatregelen waarmee je energie bespaart: de Energiebespaarlening.
Meer willen weten over de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek? Graag geeft een van onze experts uw hier meer informatie over in een vrijblijvend gesprek.