Spouwmuurisolatie

Waarom uw woning isoleren?

Spouwmuurisolatie is één van de snelste, makkelijkste en goedkoopste manieren om je huis te isoleren. En het levert veel voordelen op: een warmer huis, een lagere energierekening en een beter klimaat. Een spouwmuur bestaat uit 2 muren met een paar centimeter ruimte ertussen (de spouw). Die ruimte kun je laten vullen met isolatiemateriaal. Een huis gekocht waar al spouwmuurisolatie is aangebracht? De kwaliteit en gewenste effect kan door de jaren heen verminderen. Hierbij is na-isolatie een oplossing die ookl gemakkelijk uitgevoerd kan worden.

Subsidies en leningen dakisolatie

Isoleren kost geld. Hoe betaal je de kosten? Er zijn aantrekkelijke subsidies en leningen voor isolatie en andere duurzame maatregelen.

Subsidies

  • Er is een landelijke subsidie voor isolatie. Als je 2 of meer maatregelen laat uitvoeren, kan je tot 30 procent van de kosten terugkrijgen. Voor 1 maatregel krijg je een lager bedrag: zo’n 15 procent van de kosten.
  • De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Je krijgt alleen subsidie als je een isolatiebedrijf inschakelt.
  • Voor 2 maatregelen mag je vloerisolatie combineren met isolatie van je muren (spouw, binnekant gevel of buitenkant gevel), dak of ramen, of met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting.

Leningen

  • Ga je een hypotheek afsluiten? Je kan extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen: tot 6 procent van de waarde van je woning, met een maximum van € 9.000.
  • Er is ook een voordelige lening krijg voor maatregelen waarmee je energie bespaart: de Energiebespaarlening.
Meer willen weten over de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek? Graag geeft een van onze experts uw hier meer informatie over in een vrijblijvend gesprek.