Vloerisolatie

Waarom uw woning isoleren?

Met een geïsoleerde vloer voelt je huis prettiger aan. De isolatielaag houdt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegen en de warmte in je huis blijft beter hangen. Daar kan geen pantoffel tegenop! Omdat je minder warmte verliest, hoeft je cv-ketel (of warmtepomp) minder hard te werken en gaat je energieverbruik omlaag. Ook prettig voor het milieu. Heb je vloerverwarming of wil je die laten aanleggen? Dan moet je zéker de vloer goed isoleren, anders verdwijnt er veel warmte naar de bodem of kruipruimte. Voor vloerisolatie betaal je één keer, maar de besparing zie je elk jaar terug op je energierekening. En het is ook nog eens goed voor de waarde van je woning.

Subsidies en leningen vloerisolatie

Isoleren kost geld. Hoe betaal je de kosten? Er zijn aantrekkelijke subsidies en leningen voor isolatie en andere duurzame maatregelen.

Subsidies

  • Er is een landelijke subsidie voor isolatie. Als je 2 of meer maatregelen laat uitvoeren, kan je tot 30 procent van de kosten terugkrijgen. Voor 1 maatregel krijg je een lager bedrag: zo’n 15 procent van de kosten.
  • De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Je krijgt alleen subsidie als je een isolatiebedrijf inschakelt.
  • Voor 2 maatregelen mag je vloerisolatie combineren met isolatie van je muren (spouw, binnekant gevel of buitenkant gevel), dak of ramen, of met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting.

Leningen

  • Ga je een hypotheek afsluiten? Je kan extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen: tot 6 procent van de waarde van je woning, met een maximum van € 9.000.
  • Er is ook een voordelige lening krijg voor maatregelen waarmee je energie bespaart: de Energiebespaarlening.
Meer willen weten over de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek? Graag geeft een van onze experts hier meer informatie over in een vrijblijvend gesprek.